Folkcorn

Verboden Vruchten bezongen door Folkcorn

Verboden Vruchten zijn van alle tijden: Overspel, drankmisbruik, struikroof en aanranding, muziekgroep Folkcorn komt ze volop tegen in de oude Nederlandse volksmuziek. Op het thema van de Boekenweek 2017 heeft dit Wageningse kwartet een programma samengesteld met vrolijke en minder vrolijke songs over geheime liefde en andere ondeugden in de Nederlandse en Vlaamse volksmuziek van ongeveer 1500 tot 1850. Het programma is zeer geschikt voor een lunchconcert maar kan ook in andere vorm worden uitgevoerd. Folkcorn, in 1973 opgericht in Bennekom / Wageningen, brengt in binnen- en buitenland de muziekschat van de vroegere Nederlanden ten gehore op een manier die aanslaat bij jong en oud: met swing, meerstemmige zang en humor, waardoor volksmuziek weer klinkt zoals ze bedoeld is. De verhalende liederen worden afgewisseld met instrumentale dansdeunen uit de taferelen zoals de Hollandse Meesters die schilderden.
Volksmuzikanten zijn kinderen van hun tijd: wat beschikbaar is wordt gebruikt. Elke tijd heeft zijn eigen instrumenten met hun eigen mogelijkheden. Daarom gebruikt Folkcorn ook modernere instrumenten als de folk-gitaar met stalen snaren en de accordeon naast tijdloze instrumenten als trom en blokfluiten.
Programma-informatie is op aanvraag verkrijgbaar.

Folkcorn is een veelzijdige groep die inzetbaar is bij vele gelegenheden, van achtergrondmuziek, kleine informele optredens of schoolconcerten tot lunchconcerten of avondvullende concerten op grote podia. De groep beschikt over kostuums in ‘Gouden Eeuw’- sfeer (17e eeuw) en in ‘Dickens-sfeer’(rond 1900). In niet-historische settings treedt de groep in moderne kleding op, tenzij anders wordt afgesproken.
Folkcorn bracht tot dusver drie LP’s uit en 4 CD’s.

(maandag 6 maart 2017)